עיצוב משרדים להצלחה עסקית
עיצוב איכותי מושך טלנטים ומשמר עובדים
בשוק העבודה תחרותי, רושם ראשוני שמתקבל כתוצאה מעיצוב החלל, יכול להיות נקודת מפנה בהחלטה של מרואיין אם הוא מעוניין לעבוד בחברה או שלא וכשמדובר בחברות שמעוניינות לגייס טלנטים יש לעיצוב משמעות מכרעת.
ברגע שמועמד נכנס למקום עבודה פוטנציאלי, הוא ידמיין את עצמו בסביבת עבודה זו ויקבע אם זה מרגיש כמו מקום שבו הוא יכול להרגיש טוב, להיות יצירתי ולשתף פעולה. לפעמים זה פשוט כמו תחושת הבטן שמצאת את המקום הנכון.
המועמדים היום כבר לא מתפעלים מגימיקים ולכן אני משתמשת באלמנטים עיצוביים "בלתי נראים" המעוררים חיבור רגשי כבר כשנכנסים. אני מרבה לשלב ביופיליה, גמישות ואור יום טבעי כדי להגביר את התחושה הנעימה של המועמדים שמגיעים להתראיין ושל הלקוחות כשהם נכנסים לחלל.
תכנית משרד עורכי דין שתכננתי כך שדרך חדר הישיבות יכנס אור לאזור הקבלה והחדרים תוכננו כך שיכנס אור יום למסדרון ויאיר את כל המעבר. בצורה זו גם החללים המרכזיים מקבלים אור יום ומספקים חלל שנעים לשהות בו.
המשרדים משקפים את תדמית החברה וכך משפיעים על תפיסת המחיר
חלל משרדים מעוצב מפגין מקצועיות, ערכים ותרבות עסקית.
אלה באים לידי ביטוי במחיר השירותים שהחברה יכולה לגבות.
כשאני ניגשת לעיצוב בקטגוריות כמו משרדי עורכי דין או חברות נדל"ן אני בוחרת חומרים וריהוט שיחזקו חוויה של יציבות, אמינות וכמובן איכות היות וחברות אלו מספקות שירותים יקרים ולכן העיצוב צריך לשקף את תפיסת המחיר.
עיצוב המשרד ממלא תפקיד מפתח בעיצוב תדמית החברה ומשפיע על הרושם הראשוני של לקוחות, שותפים פוטנציאליים וספקים. מכיוון שבחברות אלו הרבה מהפגישות עם הלקוחות מתקיימות באופן פיזי במשרדים חשיבות האפקט העיצובי גדולה.
עיצוב יכול להגביר יצירתיות ולהעצים שיתוף פעולה בסביבת העבודה
הבנה של מהות הפעילות של העובדים היא הכרחית מבחינתי בתהליך העיצוב.
כשאני ניגשת לעצב חלל שמיועד לצוותים שעובדים בשיתוף פעולה אני בוחרת להגדיר אזורי ישיבה מגוונים בסביבת העבודה המשותפת. כל אזור יאפשר צורת עבודה ושיח אחרים. גמישות החלל תאפשר את התאמת הסביבה לפעילות, גמישות מחשבתית ועבודה על רעיונות חדשים.
בנוסף חשובים חללים להסחת הדעת והירגעות החל מהצצה בנוף בחלון, שתית קפה בקפיטריה או שינוי מקום ישיבה.
יסביבת עבודה גמישה שכוללת אפשרות שקטה לריכוז, מרחב לשיח ולחיבור, מרחב להפסקת התרעננות, מעצימה פרודוקטיביות ושביעות רצון בקרב העובדים.
שיפורים בסביבה הפיזית מביאים לעלייה של 10% בממוצע בתפוקת העובדים ולהפחתת היעדרויות (International Journal of Scientific and Research Publications)
תכנון מותאם של חללי העבודה, איוורור, תאורה ואקוסטיקה הוכחו כגורמים מכריעים בהשפעתם על ביצועי העובדים והפדוקטיביות שלהם.
כשאני מעצבת חללים אני משתמשת בתאורה בצורות שונות במקומות שונים בחלל כדי להגדיל את הפרודוקטיביות.
לא אחת אני נתקלת בסוגיות התנהלותיות שדורשות פתרון עיצובי. בתמונה ניתן לראות תכנון ועיצוב למסדרון עיקרי שדרכו עוברים נציגים טלפוניים, עובדים וחברי הנהלה. המסדרון משמש עורק מרכזי במתחם המשרדים. הוא פעיל מאוד ומהווה מקור רעש היות והוא משמש מעבר לקבוצות של מסיימי משמרת ולחבורות שיוצאות להפסקות צהריים.
האתגר היה משמעותי היות וזה אזור מרכזי בקומת המשרדים של החברה.
החלטתי לשים דגש על אזור זה היות ורעש הוא מרכיב מרכזי בהפחתה של תפוקת עובדים והתנהלות שאינה מיטבית.
על מנת לשלוט ברמת הרעש במסדרון צבעתי אותו בצבע כהה מתוך סקלת הצבעים של הפרוייקט, צבע שבולע אור ומייצרתאורה אינטימית יותר לאזורי הפעילות. תכנון זה "הוריד את הווליום" של העוברים במסדרון ואפשר עבודה יעילה יותר במשרדים באזור. תוך זמן קצר דיווחו העובדים על שינוי אוירה וצמצום משמעותי ברמת הרעש, ושיפור ביכולת להתרכז במשימות.
עיצוב חלל אנשי מכירות ששומר על ערנות ומגביר דינמיות במחלקת המכירות של הארגון.
במוקד המכירות הטלפוני לעומת זאת, תכננתי תאורה חזקה ומעירה ועיצוב דינמי. זאת על מנת לייצר אנרגיות גבוהות שדרושות לאנשי המכירות להשגת תוצאות.
אימפקט בתקציב מוגבל
לא אחת כאשר התקציב מצומצם אני מיישמת פתרונות עיצוב חכמים שמייצרים אפקט מרשים בעלות נמוכה.
תיעדוף ושימוש נכון בצבע מאפשרים לי להשיג את התחושה שאני רוצה ולשמור על התקציב שהוגדר.
"נהניתי מאוד לעבוד עם אסנת, היא הבינה את הצרכים שלנו וטיפלה בהם בצורה מדויקת ואקונומית. העיצוב משקף בצורה הטובה ביותר את האופי והערכים של החברה."
עידן נסימי - מנכ"ל דלק גז