top of page

על השראה, עיצוב והחיים עצמם

על השראה, עיצוב והחיים עצמם

כבר לא Nine to five - עבודה מהבית

גם מלאני גריפית' כבר לא מגיעה למשרד (ובמשפט הזה אני מסגירה את הגיל...).

אחרי השוק הראשוני של הסגר והשינויים שהכניס לחיינו, ברור כבר לכולנו שחלק מהם פה להישאר.

עכשיו כשהעניינים נרגעו, לפחות באופן חלקי, אפשר קצת לנשום ולחשב מסלול מחדש. אני רואה סביבי את ההתמודדויות עם ההבנה שצורת החיים שלנו השתנתה. השינוי משפיע על תפיסת המגורים שלנו, הבית שלנו צריך לענות על צרכים נוספים מבעבר - גם רגשיים וגם פונקציונליים. בפוסט הזה אני מתייחסת לאחד מהם – העבודה מהבית.

work from home

גם עכשיו חלקנו עדין עובדים מהבית, בחלק מהמשפחות אפילו שני בני הזוג, בין אם מצורך של המעביד או מרצון. גילינו שזה אפשרי ואפילו יעיל. יש חברות שמדברות על שינויים לטווח הארוך ועל עבודה היברידית, כזו שמשלבת הגעה למקום העבודה רק בחלק מימי העבודה (כדי לקרוא על זה יותר אפשר ללחוץ פה לכתבה בדה מרקר).

home office

מאז שיצאתי לעצמאות, מעבר לפגישות ופיקוחים בשטח אני עובדת הרבה על המחשב בבית. על סידור פינת העבודה שלי כתבתי פה. חדר העבודה שלי היה שימושי אפילו יותר בתקופה האחרונה כשעברתי לפגוש את הסטודנטים בזום במקום בכיתה. אמנם בני הבית התבקשו לשמור על שקט אבל אני יכולתי להסתגר מול המחשב עם האזניות ולהיות מרוכזת בניהול השיעור. על השימוש הזה כמובן לא חשבתי בזמנו כשתכננתי לי את פינת העבודה.

בטווח הארוך תכנון הדירות ישתנה ויתאים את עצמו למצב. הדירות החדשות שייבנו יצטרכו להתאים לאורח החיים שיתייצב פה. בינתיים, אני נתקלת במשפחות שקיבלו בתקופה הזו החלטה לחפש אופציית מגורים גדולה יותר על מנת להתאים את מגוריהם למצב החדש. מעבר דירה הוא פתרון נוח אבל לא תמיד אפשרי משיקולים שונים כמו מיקום ותקציב.

אז מה כן אפשר לעשות בבית הקיים שלנו על מנת לייצר חלל עבודה נעים ונוח?

קודם כל והכי חשוב לפני שניגשים לתכנון - להגדיר את הצרכים.

איך אתם עובדים?

האם לבד מול מחשב, האם התקשורת היא רק במיילים? האם יש לכם הרבה שיחות טלפון? שיחות וידאו?

מהן שעות העבודה? - עבודה מול חו"ל דורשת לעתים לעשות שיחות קוליות או וידאו בשעות הערב המאוחרות, שעלולות להפריע לשאר בני המשפחה.

עבודה בבית בשעות שבני הבית פעילים עלולה להפריע לריכוז, האם נדרש לכם שקט כדי לעבוד?

במידה והעבודה כוללת מפגשי זום ווידאו מה תירצו שיראו מאחוריכם (בזום יש אמנם אופציה להחליף רקע אבל בפועל זה לא תמיד מסתדר).

האם נדרש איזור איחסון כלשהו? האם סביבת העבודה שאתם צריכה לאפשר חשיבה ולתת השראה?

התשובות לכל אלה הן לגמרי אישיות. תלויות באופי העבודה והמשפחה. אבל לאחר שעונים עליהם במדויק אפשר להתאים את הפתרון האופטימלי לצורך ולחלל הקיים.

אז סגור או פתוח? ואיך ממשיכים מפה

לפני שאני מדברת על פתרונות ספציפיים, חשוב להבין שבסביבה האורבנית, שהנדל"ן בה הוא מאוד יקר, חשוב לנצל אותו היטב. כשזה נעשה נכון זה לא על חשבון תחושת הביתיות וההנאה שלנו מהבית.

השלב הראשון הוא לשנות את התפיסה שכל פונקציה דורשת "חדר". אנחנו יכולים ליישם שימושים שונים בחלל אחד. לכן על מנת לאפשר עבודה מהבית נסקור את החללים שיש לנו בבית ונמצא את המיקום הנכון ביותר לנו ולמשפחה שלנו. כל דירה היא אחרת וכל משפחה היא שונה.

בואו תראו באילו מהאפשרויות אתם מוצאים את עצמכם.


חדר משחקים - כשהבנות שלי היו קטנות, בשעות אחה"צ כשהייתי חוזרת מהעבודה העדפתי לבלות איתן כמה שיותר ולהשלים עבודה לאחר שעת ההשכבות.

במשפחה עם ילדים קטנים, חלק גדול מהיום הילדים במסגרות ולכן אם יש חדר משחקים או משפחה הוא אינו בשימוש בשעות אלו. בשעות הערב לאחר שהילדים הולכים לישון החדר שוב פנוי לשימוש. אפשר לתכנן חדר או אזור שיהיה נעים וכיפי גם לילדים וגם להורים שישתמשו בו.

home working space

חדר השינה – אצל רובנו חדר השינה רוב היום ריק מפעילות. הוא משמש רק אותנו, ובאופן לא מפתיע – רק לשינה. בחדר השינה יש לנו מקסימום פרטיות ושקט, דלת שאפשר לסגור ותנאי עבודה מצויינים.

במידה ומתאפשרת פינת עבודה נפרדת בחדר השינה – מצוין.

בבניה של היום חדרי השינה במרבית הדירות אינם גדולים, אך בצורה יצירתית נוכל להכניס אליהם פינת עבודה. שולחן עבודה יכול להיות גם בתוך ארון. ניתן להצניע אותו ע"י דלתות או להשאיר את פינת העבודה פתוחה. כאשר ממש חסר מקום, אפשר להקצות רק שטח של מדף בארון שיפתח למכתבה.


חלל קטן יכול לעבור שינוי ייעוד.

לפני הרבה שנים, חבר, איש תוכנה שעבד מול ארה"ב פינה את המזווה הפצפון שצמוד למטבח וסידר לו שם פינת עבודה. כששאלתי למה דווקא שם הוא אמר שבלילה הוא מנהל הרבה שיחות ולכן בחר להיות רחוק ככל האפשר מחדרי השינה כדי לא להפריע לבני המשפחה לישון.


יש דירות שיש בהן מרפסת נוספת שיוצאת מאחד החדרים ואינה בשימוש רוב הזמן (או משמשת לתליית כביסה) – אפשר לסגור אותה באופן מלא או חלקי.


סלון - אפשרות נוספת ופופולרית היא למקם את פינת העבודה בחלל המגורים המרכזי. גם שם אפשר ליישם פתרונות יצירתיים, מחיצות ניידות, שימוש בחומרים אקוסטיים, הכול בהתאם לצורך.


בשינויים לא גדולים, תכנון נגרות מתאימה ובפינוי וצמצום דברים שכבר אינם בשימוש (בעיני הכרחי בכל מקרה), אפשר הרבה פעמים לייצר תנאים טובים לעבודה. בחלק מהמקרים נדרש שינוי מבני כלשהו, כמו הגדלת חדר אחר על חשבון אחר, ולעתים שווה לשקול שיפוץ ולשפר את תכנון הדירה הקיימת מאשר לעבור.

יחידת עבודה לחסכון במקום

הכי חשוב לשמור על ראש פתוח ולבחון את כל האפשרויות הקיימות לניצול אידיאלי של החלל. אל תפסלו שום חלל – כל פינה יכולה להיות פתרון גם פונקציונלי אבל גם נעים אם מטפלים בה נכון.

ותזכרו שהארי פוטר ישן בארון המטאטאים שמתחת למדרגות – אם קצת רצון ודימיון אפשר להשמיש כל חלל, וגם לעשות אותו נעים.

ואם אתם צריכים עזרה או רוצים להתייעץ - אני פה.

מוזמנים לעוד רעיונות ותמונות לדף הפינטרסט שלי.

עבודה נעימה!

שמחה שקראתם, אני יודעת שזמן הוא דבר יקר וזה לגמרי לא מובן מאליו.

מוזמנים להגיב, לשתף מחשבות ולהשאיר עקבות שהייתם.

ואם יש לכם חברים שזה יעניין אותם שתפו אותם – הם יודו לכם וגם אני.

מוזמנים להרשם לבלוג פה למטה וכל פוסט חדש ישלח ישירות אליכם למייל.

2R6A9603-Edit.jpg

נעים מאוד, אסנת ברק.

מתכננת. מעצבת. מלמדת. מצלמת. כותבת. אוהבת חומרים, אנשים והחיבור ביניהם.  במסע יומיומי של גילוי השראה בדברים שסביבי, צבע, חומר, יצירה ויוצרים.

אני כותבת על מה שגורם לי להתרגש, להתלהב ולרצות להמשיך ולחקור. מתרגמת למילים ותמונות את ההרגשה שמעבירים אלי חפץ, חומר או יצירה.

פוסטים אחרונים:
ואל תפספסי גם את זה...
bottom of page